reklama

Forum - GTA IV - Błąd --> GTA IV FATAL ERROR: RESC10

Poziom: 16
Darin dodano: 29.12.2008, 14:11 #1

GTA IV FATAL ERROR: RESC10

Jak sami widzicie wyskakuje mi taki o coś :|. Prosze nie dawajcie mi tu linków do innych for bo już wszystkie przejrzałem.
GTA mam orginalne. To okienko (lub bluescreen) wyskakuje po tej pierwszej jakby misji, gdzie mamy dojechac autkiem do domu.
:roll:
Daje to jakby ktoś sie pytał.. Inne gry chodziły były w tym piraty i orginalne i na wielu z nich wyskakiwały bluescreen'y, min: Call of Duty 4 i 5, Fallout 3, Left 4 Dead, Black & White 2, Red Alert 3, Far Cry 2, NFS Undercover, Gears of War i nawet Metin 2 ;/.
Czy to w pełni wina bluescreen'ów? Formatowałem raz komputer, ale tylko dysk z win'em, a zaraz zformatuje cały dysk.

Cytat:

Komputer
Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek Service Pack 3
DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Płyta główna
Typ procesora2x , 2200 MHz
Pamięć fizyczna2048 MB
Typ BIOS'uAward Modular (01/23/08)
Port komunikacyjnyPort komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjnyPort drukarki ECP (LPT1)

Ekran
Karta wideoATI Radeon HD 3850  (1024 MB)
Karta wideoATI Radeon HD 3850  (1024 MB)
MonitorMonitor Plug and Play [NoDB]  (1305342)

Multimedia
Karta dźwiękowaATI HD Audio rear output
Karta dźwiękowaRealtek HD Audio output


Jeśli ktoś może pomóc wielkie dzięki :mrgreen:.
Poziom: 16
GaduS dodano: 29.12.2008 15:02 #2
Jak się dobrze znajdzie to R* napisał o tym błędzie:
RESC10Out of video memory - Please re-boot your system

Czyli jak dobrze czytam, trzeba uruchomić od nowa komputer.
Poziom: 16
Darin dodano: 29.12.2008 17:52 #3
GaduS! dziękuję, że zajrzałes do tego tematu! Na szczęście i nieszczęście do tego też już doszłem. I co mam za każdym razem w tym momęcie wyłancza komputer? Troche bez sensu nie?
Poziom: 16
Jea dodano: 29.12.2008 17:54 #4
Może to ? Nie mam pojęcia zbytnio o tym błędzie, więc wiele Ci nie pomogę:

http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=47209.0
Poziom: 16
piter1403 dodano: 29.12.2008 18:09 #5
Po pierwsze to błąd nazywa się RESC10, a nie RECS10 - jak w tytule !
Spróbuj tego:

Tworzymy plik tekstowy o nazwie "commandline.txt" i umieszczamy w głównym folderze gry.  Wpisujemy do niego:

-memrestrict 629145600 - W przypadku wysokich ustawień
-memrestrict 314572800 - W przypadku średnich ustawień (zalecane)
-memrestrict 209715200 - W przypadku niskich ustawień

albo wpisz do commandline.txt :  -availablevidmem 1.05

Ewentualnie wyłącz antywirusa i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej  :)
Poziom: 16
marek515 dodano: 29.12.2008 18:11 #6
raczej plik "commandline" nie za bardzo ci pomorze
Poziom: 16
Darin dodano: 29.12.2008 19:34 #7
marek515 więc co proponujesz??
Poziom: 16
marek515 dodano: 29.12.2008 19:39 #8
Darin a próbowałeś zrobić to z  tym plikiem "commandline"
Poziom: 16
Darin dodano: 29.12.2008 22:22 #9
Tak. Spróbowałem wszystkiego co mi napisaliście i teraz wyskakuje ten błąd za każdym razem jak wychodzę z domu (po pierwszym zapisie).

EDIT:
Po formacie. Instaluje, wszystko jak trzeba.. włącza sie gierka, jade autkiem... dup, ERROR! Ten sam ;/.. dobra mi ręce opadają. Poradzicie coś??
Poziom: 16
kubamarkos dodano: 29.12.2008 23:15 #10
Spróbuj może to: http://forum(...)=47209.0
Poziom: 16
Darin dodano: 04.01.2009 17:32 #11
Hmm.. no dzięki. Tan link to wątku, który podaliście mi ty kubamarkos i Jea mi pomógł ;). Jak narazie ;]..

Dodane: Grudzień 30, 2008, 08:22:25 am

Aaaaa!! Jaja se robicie !! ;/.. przed chwilą gram sobie w GTA4 bez żadnej usterki jestem na misji gdzie mam zawiesc tego truck'a z bombą do gararzu, autko wybucha, a tu J3B ten sam błąd! CO jest!? tam ten plik działa tylko do końca tej misji i dalej znowu nie o.O?!!?
Poziom: 16
pat224 dodano: 02.02.2009 11:44 #12
pobierz patcha może to coś pomoże
Poziom: 16
ShecK29 dodano: 02.02.2009 11:56 #13
Proszę o usunięcie mojego posta! Przed chwilą odświerzyło się parę tematów odnośnie błędu RESC10 i napisałem nie tu gdzie trzeba.
Poziom: 16
lovefist87 dodano: 31.10.2010 16:37 #14
mam ten problem tzn

wyskakuje resc 10 i cos tam z pamiecia

sytuacja byla taka: na starszej karcie graficznej gralem normalnie czyli na GTX275 na patch 1.0.4.0....miesiąc temu kupilem gtx460 OC zainstalowalem patcha 1.0.7.0 i w pierwszy dzien gralem normalnie przez 3 godziny i nic... ale mialem  ze wzgledu na zepsuta grafike w dragon age zainstalowalem najnowsze sterwoniki do GF czyli wersje 260.99 i na drugi dzien wywalil mi ten blad...srednio dzieje sie tak po 2 godz gry k****a da sie cos z tym zrobic?
to zaistalowanie do rejestru nic mi nie dalo jest jakis inny sposob na to?

a najgorsze jest to ze trzeba ponownie kompa uruchamiacv;/
Poziom: 11
Fe94 dodano: 31.10.2010 16:42 #15
ja pier.... ale odkop xDD.
Jest tyle tematow o tym i trzeba było tylko poczytać...
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=45795.0

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

Ostatnio na forum

Znajdź nas w sieci



X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.